Schepencollege volgt volledig N-VA Denderleeuw en weigert een omgevingsvergunning voor supermarktketen Jumbo.

Op 6 maart 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Onze N-VA fractieleider Geert Van Cauter onderzocht grondig de uitbreidingsplannen van de supermarktketen Jumbo op de vroegere site van de supermarkt TACOS in de Lindestraat te Denderleeuw.

Hij stak zijn licht op in de buurtomgeving en liet zich nauwkeurig en uitgebreid informeren bij de directie van het Leonardo college, buurtbewoners, handelaars, veiligheidsdiensten en alle betrokkenen in dit dossier.

Hij kwam tot de bevinding dat heel wat ingrijpende problemen hierbij de kop opstaken.

Om er maar enkele te noemen:

De veiligheid van de schoolgaande jeugd van het Leonardo college werd ernstig bedreigd.
De verkeersstroom naar deze bovenlokale supermarkt ging voor een gevaarlijke situatie zorgen o.a voor de Lindestraat, Veldstraat, Dwarsstraat en Koningin Astridstraat.
De nabijgelegen handelaars gingen zware hinder ondervinden om hun cliënteel te ontvangen.
Een nieuw mobiliteitsplan moest hierbij uitgewerkt worden om de in – en uitvalswegen veiliger te maken.
Het tekort aan parkeerplaatsen op de nieuwe site was ruim onvoldoende om veilig bij de supermarkt te kunnen parkeren.
Het aanleveren van de goederen zou voor heel wat overlast en verkeersonveiligheid zorgen voor de buurtbewoners, gezien de zware opleggers en de vele bestelwagens die zorgen door de logistieke bevoorrading. 
Tal van technische problemen o.a. de installatie van laadpalen met daarbij uitbreiding van de elektriciteitscabine, een veilige toegang- en uitvalsweg voor schoolgaande fietsers en voetgangers enz…
De aanwezigheid van een drukke spooroverweg op 150 meter van de site, die een vlotte verkeersdoorstroming ernstig zou bemoeilijken.

Al deze punten werden door onze fractieleider bij het schepencollege aanhangig gemaakt aan de hand van al zijn getuigenissen en bevindingen dienaangaande.

Het schepencollege van Denderleeuw heeft mede door ons gefundeerd dossier de terechte beslissing genomen om de vergunning van supermarktketen Jumbo te weigeren.

Onze partij meent te mogen zeggen dat ze aan de basis liggen van een gerechtvaardigde en gewettigde beslissing die vooral veel veiligheidsproblemen inzonderheid voor onze kinderen en de buurtbewoners heeft voorkomen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is