N-VA Denderleeuw Waakt over Taalrechten: Klacht tegen Schending Taalwetgeving in Station Denderleeuw

Op 18 februari 2024, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Als N-VA Denderleeuw willen we jullie op de hoogte stellen van een belangrijke kwestie die recentelijk onze aandacht heeft getrokken. Onze secretaris, Demedts Lawrence, heeft namens onze partij een formele klacht ingediend over vermeende schendingen van de taalwetgeving door het personeel van de NMBS in het station van Denderleeuw.

In zijn brief aan de Voorzitter van Vaste Commissie voor Taaltoezicht benadrukt Lawrence het belang van de correcte toepassing van de taalwetgeving in ons land, met name in het Nederlandssprekende gebied zoals de Denderstreek. Hij wijst erop dat de dienstverlening in het station volgens de Belgische wetgeving in het Nederlands zou moeten plaatsvinden, maar dat hij herhaaldelijk in het Frans werd bediend, wat niet alleen in strijd is met de taalwetgeving maar ook de verfransing van de regio in de hand werkt.

De relevante wetgeving, met name artikel 36, § 1 van de wet van 21 maart 1991, bepaalt duidelijk dat autonome overheidsbedrijven zoals de NMBS onder de toepassing van de Bestuurstaalwet vallen.

Als N-VA Denderleeuw nemen we deze klacht ernstig en staan we achter de bezorgdheid van onze secretaris. We geloven sterk in het respecteren van taalrechten en het behouden van de Nederlandse identiteit van onze gemeente en regio.

We roepen dan ook op tot actie en vragen de verantwoordelijke autoriteiten om deze klacht ernstig te nemen. We dringen aan op passende maatregelen om ervoor te zorgen dat de taalwetgeving strikt wordt nageleefd door het personeel van NMBS in het station van Denderleeuw.

We blijven deze kwestie nauwlettend volgen en zullen onze inzet voor het respecteren van taalrechten en het behouden van onze Nederlandse identiteit voortzetten.

Laat ons samen opkomen voor onze gemeenschap en deel dit bericht om het bewustzijn te vergroten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze taalrechten gerespecteerd worden en onze identiteit behouden blijft. VL #Taalrechten #NVA #Denderleeuw #RespectVoorOnzeTaal

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is