Minister Weyts investeert € 100.577 in scholen in Denderleeuw

Op 3 juni 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 100.577 in scholen in Denderleeuw. “Met deze investeringen in nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen, investeren we in de kwaliteit van ons onderwijs”, zegt Onderwijsminister Ben Weyts. “We bouwen letterlijk en figuurlijk aan onze toekomst.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Denderleeuw ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 100.577 in scholen in Denderleeuw. Concreet gaat het om:

€ 87.450,00          Leonardo College, Vervanging van de stookinstallatie, renovatie en inrichting van een fysicalokaal en gedeeltelijke vervanging van de laagspanningsinstallatie.

€ 13.127,11          Leonardo College en de vrije basisschool KCD, Nieuwbouw met sanitaire voorzieningen -  verhoging van eerder toegekende subsidie

 

“Een stijgend aantal leerlingen in onze scholen! Ben Weyts doet er iets aan!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is