Schorsing gemeentraadsbesluit van onbestuurbaarheid, niet ontvankelijk!

Op 22 december 2014
Vandaag maandag 22 december 2014 heeft Gouverneur Jan Briers Fractieleider Davy Scherlippens in kennis gesteld dat hij niet van plan is het gemeenteraadsbesluit van 3 november 2014 ivm structurele onbestuurbaarheid te onderzoeken in kader bestuurlijk toezicht. Gouverneur Briers wenst hiermee de lopende procedure niet te doorkruisen.
 
Verder deelde de Gouverneur mee dat hij de bemiddelingsopdracht die hij ontvangen heeft van Vlaamse Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans heeft uitgevoerd en zijn bevindingen heeft overgemaakt.
 
Hiermee is de procedure van structurele onbestuurbaarheid nog niet afgerond. De komende dagen zal Minister Homans de gemeenteraad informeren over de resultaten van deze bemiddelingspoging.
 
Davy Scherlippens: N-VA Denderleeuw zal zich nu beraden om eventueel een klacht in te dienen bij de Raad van State met vraag tot vernietiging van het gemeenteraadsbesluit van 3 november. Hij verwijst hiervoor naar een eerdere uitspraak van de Raad van State in de gemeente Putte waar ook een procedure tot onbestuurbaarheid werd gestemd begin dit jaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is