Reactie N-VA Denderleeuw op beweging burgemeester De Dier

Op 21 augustus 2015

Gisteren hielden burgemeester Jan De Dier en schepen Erna Scheerlinck een persconferentie om hun nieuwe beweging voor Denderleeuw aan te kondigen.

Voor het bestuur van N-VA Denderleeuw blijft het een vaag verhaal en is de finaliteit van de nieuwe beweging erg onduidelijk. Vooral de intentie om N-VA-lid te blijven, maar toch geen binding te willen met de nationale politiek lijkt ons een onmogelijke spreidstand en inconsequent ten aanzien van hun eigen project. Je kan natuurlijk moeilijk van twee walletjes eten.

Het bestuur van N-VA Denderleeuw wil wel benadrukken dat het geen nieuwe procedure bij de Raad van State zal opstarten tegen de onbestuurbaarheid. We vinden het jammer dat de burgemeester en schepen zich niet kunnen neerleggen bij deze beslissing van het afdelingsbestuur. Maar voor N-VA Denderleeuw primeert steeds het algemeen belang van de Denderleeuwenaren en niet de postjes of mandaten. Door met de nieuwe beweging in te gaan tegen deze beslissingen van het afdelingsbestuur, zetten de burgemeester en schepenen zich zelf de facto buiten de partij.

Als afdelingsbestuur willen wij benadrukken dat we heel veel begrip hebben voor de frustratie en woede die leeft bij heel wat van onze mensen, zoals bij de burgemeester en schepen, over de perverse strategie die de Denderleeuwse CD&V en Spa hebben gevolgd het voorbije jaar. Zij storten al maanden de hele gemeente in chaos puur uit eigenbelang. De gevolgen zijn stilaan rampzalig. CD&V en Spa dragen hiervoor een verpletterende verantwoordelijkheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is