CD&v schepen Sergooris staat optimalisatie voor verkeersveiliger schoolomgeving, in de weg.

Op 5 november 2014

Onze lokale politie had vastgesteld dat de verkeerssituatie aan de schoolingang van de vrije basisschool in Welle zeer fietsonveilig was. Hierop had de politie een realistisch en veel belovend veiligheidsplan uitgetekend met o.a. een toegang tot de school via de Kersenweg, een aangepaste busstandplaats en een nieuw fietspad langs trage wegen.

De schooldirectie die aanvankelijk zeer enthousiast reageerde en de nieuwe situatie een mooie verandering en verbetering vond, maakte achteraf na een onbegrijpelijke tussenkomst van schepen Sergooris in de ouderraad, een bocht van 180°.

Onbegrijpelijk, vooral als je weet dat je de veiligheid van je leerlingen aanzienlijk kan verbeteren. Gezien het feit dat de echtgenote van Dhr. Sergoris de directrice is van de betrokken school, had enige terughoudendheid in dit dossier op zijn plaats geweest.

De politie zal nu de verkeerssituatie strikt volgen en haar rapport voorleggen bij de eerstvolgende verkeerscommissie. 

Burgemeester Jan De Dier betreurt eens te meer de negativistische houding van CD&v-schepen Sergooris aangaande de creatie van een verkeersveilige schoolomgeving in de Kerkstraat te Welle.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is